Μια λεμονάδα δροσιστική, αρωματική, πεντανόστιμη, και εύκολη
που δοκίμασα στην Κων/πολη και προσπάθησα να σας την προσφέρω όσο πιο πιστά
γινόταν
Υλικά:
8 μέτρια λεμόνια
2 κούπες ζάχαρη
½ ματσάκι μέντα
4 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το φλοιό των λεμονιών και παίρνουμε το ξύσμα τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ το ρίχνουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη και την μέντα
χοντροκομμένη. Τρίβουμε με το χέρι μας το μείγμα για 5 λεπτά περίπου ώστε να
αποβάλουν τα αιθέρια έλαια τους το ξύσμα
και η μέντα και αφού το σκεπάσουμε
καλά το βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. Στη συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια που
τρίψαμε και ρίχνουμε το χυμό στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε
και το νερό. Γυρνάμε την λεμονάδα μας στο ψυγείο και την αφήνουμε για 3-4 ώρες.
Την σουρώνουμε και την τοποθετούμε σε μπουκάλι και είναι
έτοιμη για σερβίρισμα με μπόλικο τριμμένο πάγο και φύλλα μέντας για πιο έντονη
γεύση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου