Υλικά:
1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
½ κιλό χυλοπίτες
1 δάφνη και 2 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τον
κόκορα μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει το κρέας. Στο ποτήρι το κόκκινο
κρασί προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον ντοματοπολτό και με αυτό σβήνουμε το κρέας. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα του
κρασιού (περίπου 5 λεπτά) προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό, τη δάφνη, το
μπαχάρι, συν το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά σε
δυνατή θερμοκρασία και μετά για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να
μαλακώσει το κρέας.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο νερό,
(θέλουν λίγη ώρα βράσιμο, 3 με 5 λεπτά), τις στραγγίζουμε και τις ξαναγυρνάμε
στην κατσαρόλα. Παίρνουμε σάλτσα από το κρέας μας με μια κουτάλα και
προσθέτουμε αρκετή μέσα στις χυλοπίτες.
Σερβίρουμε κόκορα με χυλοπίτες πασπαλίζοντας με μπόλικο τυρί
τριμμένο (εγώ προτιμώ ρεγκάτο) από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απολαύστε το!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου