Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ιταλική Πάστα Φρόλα (PASTA FROLLA) της Κλειούλας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

500γρ φαρίνα
250γρ βούτυρο σε χοντροκομμένους κύβους
200 γρ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κρόκους αυγών

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το βούτυρο που έχουμε  βγάλει κατευθείαν από το ψυγείο, με το εξάρτημα Κ του μίξερ ή στις λεπίδες ώστε να πάρουμε ένα αμμώδες κ αλευρώδες μείγμα..
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ξύλο κοπής και  κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη
Φτιάχνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το ξύσμα και τους κρόκους ανακατεύουμε πρώτα με το πιρούνι να ενωθούν οι κρόκοι και μετά πλάθουμε με το χέρι.
Τυλίγουμε τη ζύμη που είναι πολύ εύθραυστη σε μια μεμβράνη, την κάνουμε πακετάκι ορθογώνιο και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά
Έπειτα αφού κρατήσουμε μια ποσότητα στο μέγεθος κανονικού πορτοκαλιού (για τα κορδόνια της διακόσμησης) την υπόλοιπη την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος τόσο όσο να χωράει στην ταρτιέρα μας.
Από πάνω βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και πλάθουμε τα γνωστά κορδόνια ή λωρίδες όπως την φωτογραφία μου, και κάνουμε παραλληλόγραμμα σχέδια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180ο C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου