Η παρακάτω
συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι υπέροχη, διαφορετική και σας την
προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
Την έχω
διπλασιάσει ως προς τα υλικά (σας δίνω διπλή δόση για κανονική φόρμα του κέικ),
και αντί για το 6ο αυγό έχω προσθέσει στο μείγμα 10 κουταλιές κρέμα
καρύδας. Η ποσότητα του γλάσου είναι αρκετή και για τη δόση που σας δίνω.
Υλικά:
Για το κέικ:
5 αυγά
1
μπέικιν πάουντερ
1 στικ
βανίλιας ή 10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
10 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
Για το γλάσο:
5 σταγόνες
εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε μία
λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και
τις 10 κουταλιές της κρέμας καρύδας συν
την βανίλια και όταν αναμειχθούν όλα καλά, προσθέτουμε το αλεύρι, την τριμμένη καρύδα και το μπέικιν
πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Για να μη
σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη
συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε
μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 20 περίπου
λεπτά.
Για το αν
είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στη μία ώρα περίπου στο
κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν
ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
Όταν είναι
έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και
μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε
τοποθετώντας το πάνω σε μια σχάρα
και από κάτω βάζουμε μια
λαδόκολλα προκειμένου να μαζέψουμε το γλάσο που θα πέφτει για να το ξαναρίξουμε
από πάνω όταν λίγο στεγνώσει η πρώτη στρώση.
Όταν κρυώσει
το κέικ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά
για το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου