Ένας πραγματικά τέλειος μεζές για μπύρα και όχι μόνο…
Υλικά:
3 κότσια χοιρινά με δέρμα
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Χυμό ενός λεμονιού
6 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βούτυρο για επάλειψη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα κότσια καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ή
αρκετές ώρες πριν τα μαγειρέψουμε. Τα τοποθετούμε σε γάστρα, τους καρφώνουμε 2
σκόρδα ολόκληρα στο καθένα και αφού ανακατέψουμε την μπύρα με τους χυμούς τα
περιχύνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι την ώρα
που θα τα ψήσουμε. Πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και
ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή σχετικά φωτιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο
πάνω κάτω αντίσταση. Ανά μισή ώρα καλό θα είναι να ανοίγετε τη γάστρα και να
περιχύνετε τα κότσια με την σάλτσα τους.
Είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν πάρα πολύ και αποκολληθεί
σχετικά το κόκαλο από το ψαχνό.
Χρόνος ψησίματος:
γύρω στις 2 ½ με 3 ώρες
Σημείωση:
Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος, πιο σύντομος και εξίσου
αποτελεσματικός. Σε χύτρα, με την ίδια διαδικασία, σε μέτρια ταχύτητα για 45
λεπτά έως 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου