Υλικά:
1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό (τον ξαρμυρίζουμε*)
8 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ραβδάκια 10 εκ.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
½ ματσάκι άνηθο
1 νεροπότηρο λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
Χυμό από ένα μεγάλο
λεμόνι
Πολύ λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε σοτάροντας τα πράσα και τα κρεμμύδια σε φαρδιά
κατσαρόλα και μεγάλη.
Μετά από κανένα δεκάλεπτο προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο νερό και
τα αφήνουμε σε μέτρια έως σιγανή φωτιά να μαλακώσουν, προσθέτουμε και τον άνηθο
ψιλοκομμένο και πολύ λίγο αλατάκι. Όταν μαλακώσουν τοποθετούμε τα κομμάτια του
μπακαλιάρου από πάνω και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε
το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε σάλτσα από το φαγητό μας
ανακατεύοντας με το χυλό αλευριού –λεμονιού. Μόλις γεμίσει το πιάτο από την
σάλτσα που προσθέσαμε ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του πιάτου στην κατσαρόλα.
Κουνάμε ολόκληρη την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε και το
φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!
Μην ξεχάσετε να τρίψετε πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!
*Ξαρμύρισμα
μπακαλιάρου:
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον πλένουμε καλά να
φύγει το αλάτι. Στη συνέχεια γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό και βάζουμε μέσα τον
μπακαλιάρο για 48 ώρες και μέσα σε αυτό το διάστημα αλλάζουμε το νερό
τουλάχιστον 6 φορές.
Πριν τον βάλουμε στην κατσαρόλα πιέζουμε ελαφρά το κάθε
κομμάτι να στραγγίξουμε το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου