Υλικά:
Για το ζυμάρι:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
αλεύρι για όλες τις
χρήσεις τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
4 μεγάλα μήλα τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το λάδι, τη ζάχαρη τα αυγά και τη βανίλια. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το
αλεύρι με το μπέικιν και όταν δεν γίνεται με τον αυγοδάρτη συνεχίζουμε με τα
χεράκια μας προσθέτοντας αλεύρι ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βουτυρώνουμε με βιτάμ καλά-καλά ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ και
βάζουμε μέσα το μισό από το ζυμάρι απλώνοντας το να πάει παντού και λίγο στα
πλάγια.
Αφού στύψουμε με τα χέρια τη γέμιση να φύγουν τα υγρά της
την τοποθετούμε πάνω στη βάση ζύμης. Παίρνουμε τον τρίφτη και από την χοντρή
πλευρά του τρίβουμε την άλλη μισή ζύμη να πάει παντού πάνω από τη γέμιση.
Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από την τριμμένη ζύμη
φιλέ αμύγδαλο ή φουντούκια.
Ψήνουμε στους 180ο C, σε αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου