Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρασόπιτα με υπέροχο φύλλο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μια υπέροχη πίτα που όμως θα θελα να φτιάξετε μόνες / μόνοι  σας το φύλλο γιατί είναι τόσο απλό και πραγματικά υπέροχο!!!

Υλικά:

Για τη γέμιση:
6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες σχετικά λεπτές
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

200 γρ. φέτα
200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
2 αυγά + 1 αυγό για επάλειψη
1 ματσάκι άνηθο
½  νεροπότηρο λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι – πιπέρι
Για το ζυμάρι:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα χλιαρό νερό
½ φακελάκι μαγιά ξηρή

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί (περίπου 45 λεπτά ).

Για τη γέμιση:
Όση ώρα περιμένουμε το ζυμάρι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Τα αλατίζουμε λίγο και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά με 20.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε κατόπιν τον άνηθο, τα τυριά και τα αυγά. Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε παντού ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 28 εκ. (το βάζω σε πυρίμαχο και ψήνεται τέλεια) και αφού ανοίξουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό φύλλο, μεγαλύτερο από το ταψάκι, το τοποθετούμε μέσα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
Γυρίζουμε το φύλλο να σκεπάσει όσο φτάνει την γέμιση και αυγώνουμε με ένα πινέλο και το ζυμάρι και την γέμιση.
Ψήνουμε στους 180ο κελσίου, σε αντιστάσεις για 45 λεπτά (ουσιαστικά μέχρι να ροδίσει.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου