Υλικά:
1 φλιτζάνα λάδι
2 αυγά
1 φλιτζάνα ζάχαρη
καστανή
1/2 φλιτζάνα ζάχαρη
άσπρη
2 ½ φλιτζάνες κουάκερ
1 ¼ φλιτζάνες αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ή 2 βανίλιες (ότι σας αρέσει ή ακόμα και τα δύο)
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τις ζάχαρες
και προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα, το αλάτι και το γάλα. Στη συνέχεια
προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κουάκερ, τις σταγόνες και
χτυπάμε για πέντε λεπτά. Ίσως σας δυσκολεύει στο χτύπημα αλλά έτσι πρέπει να
είναι το μείγμα, σχετικά σφικτό.
Αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά περίπου να δέσει σχετικά και
στη συνέχεια σε ταψάκι με λαδόκολλα τοποθετούμε μπαλάκια από το μείγμα μας που
θα πλάσουμε παίρνοντας σας μετράρι ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπαλάκι.
Αφήνουμε σχετικά απόσταση ανάμεσά τους και κατά την διάρκεια του ψησίματος θα
τα δείτε να απλώνουν όπως πρέπει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου
για 10 περίπου λεπτά.
Σημείωση: Αν σας απλώνουν πολύ μπορείτε να προσθέσετε
λίγο αλεύρι στο μείγμα, γι αυτό καλό θα είναι να ψήσετε δοκιμαστικά 2-3 στην
αρχή και μετά ανάλογα να συνεχίζετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου