Υλικά:
Για τη σάλτσα:
1/5 κιλό μύδια με μισό κέλυφος ή χωρίς κέλυφος κατεψυγμένα
5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
2-3 κλαδάκια φρέσκο κατά προτίμηση βασιλικό (αν δεν έχετε
βάλτε ξηρό)
½ φλιτζάνα ούζο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 αστεροειδή γλυκάνισο προαιρετικά (εμένα μου αρέσει πολύ,
έχει έντονη μυρωδιά όπως του ούζου)
Αλάτι
Πιπέρι
½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι (linguine) κατά προτίμηση, βρασμένα al dente
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και κάψει προσθέτουμε τα σκόρδα
και τα γυρίζουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό
και μετά που θα βράσουν για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μύδια και τις καθαρισμένες γαρίδες. Αφήνουμε να βράσουν
στη σάλτσα για 5 ακόμα λεπτά και ρίχνουμε το ούζο, το αλάτι και πιπέρι και τον
αστεροειδή γλυκάνισο.
Αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά και είναι έτοιμα. Μην τα
βράσετε παραπάνω γιατί τα θαλασσινά σκληραίνουν και χάνουν τη φίνα τους γεύση.
Στη συνέχεια στα βρασμένα ζυμαρικά ρίξτε αρκετή από τη
σάλτσα χωρίς όμως θαλασσινά ώστε να τραβήξουν από τη νοστιμιά της.
Σερβίρεται βάζοντας πρώτα ζυμαρικά και στη συνέχεια από πάνω
ρίξτε μπόλικη σάλτσα με θαλασσινά.
Απολαύστε τα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου