1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα γάλα
½ κιλό άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
2 ½ κούπες καρύδια χοντροκομμένα
Τριμμένο καρύδι για στόλισμα ή τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην αρχή
με σύρμα και στην συνέχεια με ένα κουτάλι, το μίξερ θα δυσκολευτεί και μπορώ να
σας πω ότι δεν χρειάζεται εκτός και αν έχετε ένα από αυτά τα υπέροχα μίξερ όπως
της φίλης μου της Έφης που αναδεύουν κιόλας. Λοιπόν βάζουμε το μείγμα στο
ψυγείο για κανένα δίωρο και στην συνέχεια πλάθουμε τις καριόκες μας σε ότι
σχήμα θέλουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα όχι για να τις ψήσουμε
αλλά για να τις βάλουμε στο ψυγείο να παγώσουν για καμιά ώρα.
Όταν παγώσουν τις βουτάμε μία-μία στη λιωμένη κουβερτούρα,
τις βάζουμε ξανά στο ταψάκι και ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι πάνω τους πριν
στεγνώσει η σοκολάτα.
Τις βάζουμε για λίγο πάλι στο ψυγείο και ….έτοιμες!!!
Γίνονται γύρω στα 60 τεμάχια και διατηρούνται για αρκετό
καιρό στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου