Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
170γρ. ζάχαρη
480ml γάλα (2 ποτήρια)
4 αυγά ελαφριά χτυπημένα + 1 αυγό για το άλειμμα
140 γρ. βούτυρο μαλακό
3 κ.γ. αλάτι κοφτά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο
2 βανίλιες
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
λίγο φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί, κάνουμε μια λακούβα και
ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε ελαφριά χτυπήσει με το γάλα. Σιγά σιγά προσθέτουμε
το βούτυρο μέχρι να απορροφηθεί. Μαζεύουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να
διπλασιαστεί σε όγκο (ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου και την εποχή μπορεί
να πάρει και 2 ώρες).Στη συνέχεια το χωρίζω σε 2 μπάλες και αλευρώνω καλά
την επιφάνεια που θα το ανοίξω την κάθε μπάλα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο
περίπου όπως ένα φύλλο Α4 και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνω την μισή νουτέλα σε κάθε
φύλλο και τυλίγω. Μπορείτε να ενώσετε τα δύο ρολά και να κάνετε πλεξούδα ή να
σχηματίσετε απλά 2 S. Όταν ανέβουν αυγώνετε και αν θέλετε προσθέτετε φιλά
αμύγδαλο.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και φουρνίζετε στους
170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου