Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τσουρέκι με νουτέλα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
170γρ. ζάχαρη
480ml γάλα (2 ποτήρια)
4 αυγά ελαφριά χτυπημένα + 1 αυγό για το άλειμμα 
140 γρ. βούτυρο μαλακό
3 κ.γ. αλάτι κοφτά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο
2 βανίλιες
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
λίγο φιλέ αμύγδαλο
 1 νουτέλα 750ml



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί, κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε ελαφριά χτυπήσει με το γάλα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να απορροφηθεί. Μαζεύουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου και την εποχή μπορεί να πάρει και 2 ώρες).Στη  συνέχεια το χωρίζω σε 2 μπάλες και αλευρώνω καλά την επιφάνεια που θα το ανοίξω την κάθε μπάλα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο περίπου όπως ένα φύλλο Α4 και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνω την μισή νουτέλα σε κάθε φύλλο και τυλίγω. Μπορείτε να ενώσετε τα δύο ρολά και να κάνετε πλεξούδα ή να σχηματίσετε απλά 2 S. Όταν ανέβουν αυγώνετε και αν θέλετε προσθέτετε φιλά αμύγδαλο.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και φουρνίζετε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου