Υλικά:
1 φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
½ κιλό φέτα (ίσως και λίγο λιγότερο)
3 ασπράδια αυγών +1
αυγό για επάλειψη πριν το ψήσιμο)
Λίγο βιτάμ που θα τοποθετήσουμε πάνω από τα αυγωμένα
κρουασανάκια πριν τα ψήσουμε
Ανακατεύουμε τη φαρίνα με τη μαγιά + το αλάτι και
προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και δημιουργούμε μια μαλακή
ζύμη. Την χωρίζουμε σε πέντε (5) μπάλες ομοιόμορφες. Παίρνουμε την κάθε μπάλα
και την ανοίγουμε με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα και μέγεθος
ενός πιάτου φαγητού όχι πολύ μεγάλου. Το φύλλο που έχουμε ανοίξει το
χωρίζουμε σε οκτώ μέρη (σε σταυρό και ξαναχωρίζουμε το σταυρό). Με αυτό τον
τρόπο έχουμε δημιουργήσει οκτώ τρίγωνα. Στο φαρδύ μέρος του κάθε τριγώνου
τοποθετούμε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού φέτα στην οποία πριν έχουμε προσθέσει τα 3 ασπράδια αυγών. Τυλίγουμε από
έξω προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Από πάνω αλείφουμε με
αυγό και βάζουμε πάνω από κάθε κρουασανάκι μισό κουταλάκι του γλυκού βιτάμ.
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς
μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου