Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά μάτια!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 κιλό άγρια χόρτα για τσιγαριαστά (τσόχους, γαλατσίδες, καυκαλίθρες, αχατζίκους, αγριομαντανά, λαγουδόχορτα, σταρίδες)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλα πράσα (σε ραβδάκια κομμένα)
½ κιλό σπανάκι (κρατάμε τις ρίζες πριν το φύλλωμα)
1 ματσάκι μάραθο (χοντροκομμένο)
1 νεροπότηρο λάδι
Αλάτι – πιπέρι



Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά τα χόρτα μας τα τοποθετούμε όλα μαζί και τα κρεμμύδια, πράσα, σπανάκι, μάραθο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε και τις πατάτες. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Επίσης αλατοπιπερώνουμε και όταν μαλακώσουν χόρτα,πατάτες, και είναι σχεδόν έτοιμα (5 λεπτά πριν). Σπάμε σιγά σιγά ένα ένα τα αυγά από πάνω και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από τα πέντε λεπτά σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου