Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ντόνατ σε μπάλες με σως σοκολάτας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

650γρ. αλεύρι
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά
250γρ. φρέσκο γάλα
70γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο                                             
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
10 σταγόνες άρωμα βανίλιας
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σως:
200γρ. άλειμμα σοκολάτας
Λίγο γάλα για να αραιώσετε την σοκολάτα


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο με το γάλα και την ζάχαρη. Προσέχουμε να μην κάψει. Ρίχνουμε τα αυγά, την βανίλια και την μαγιά. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Πετυχαίνουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Την σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε γύρω στην μία ώρα (ίσως και παραπάνω) να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στην συνέχεια την πιέζουμε ελαφριά στο κέντρο να φύγει ο αέρας και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2-3 εκατοστά. Με ένα μικρό στρογγυλό κουπ-πατ (περίπου όσο το καπάκι ενός μπουκαλιού) κόβουμε  και τηγανίζουμε αμέσως.
Στην κατσαρόλα που τηγανίζουμε φροντίζουμε να έχει αρκετό λάδι και η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να μην τα κάψουμε.
Τοποθετούμε τα τηγανισμένα μας ντόνατ σε απορροφητικό χαρτί και αφού τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος τα περιχύνουμε με την σως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου