Υλικά:
650γρ. αλεύρι
120γρ. ζάχαρη
2 αυγά
250γρ. φρέσκο γάλα
70γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
10 σταγόνες άρωμα βανίλιας
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σως:
200γρ. άλειμμα σοκολάτας
Λίγο γάλα για να αραιώσετε την σοκολάτα
Εκτέλεση:
Στην συνέχεια την πιέζουμε ελαφριά στο κέντρο να φύγει ο
αέρας και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2-3 εκατοστά. Με ένα μικρό
στρογγυλό κουπ-πατ (περίπου όσο το καπάκι ενός μπουκαλιού) κόβουμε και τηγανίζουμε αμέσως.
Στην κατσαρόλα που τηγανίζουμε φροντίζουμε να έχει αρκετό
λάδι και η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να μην τα κάψουμε.
Τοποθετούμε τα τηγανισμένα μας ντόνατ σε απορροφητικό χαρτί
και αφού τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος τα περιχύνουμε με την σως!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου