(Συνταγή: Βασίλης Τριχάκης)
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλη κουταλιά σούπας κανέλας
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πράσινο πιπέρι φράσκοτριμμένο (εγώ έβαλα μια πρέζα από διάφορα πιπέρια)
Για το γλάσο άχνης
ζάχαρης και λεμονιού:
Χυμό από μισό λεμόνι (αν χρειαστείτε παραπάνω προσθέτετε λίγο λίγο μέχρι να αποκτήσει μια παχύρευστη μορφή. Αν γίνει πιο υδαρές από όσο θα θέλατε προσθέστε ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά .Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί (αν δεν μπορεί να την ζυμώσετε στο μίξερ ζυμώστε την με το χέρι), αλευρώνουμε μια επιφάνεια, παίρνουμε ένα μέρος και το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 3χλστ. Και με ένα κουπ πατ σε ότι σχήμα μας αρέσει αρχίσουμε να κόβουμε μπισκοτάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 175ο C, για 10 με 12 μόνο λεπτά.
Όταν κρυώσουν παίρνουμε τα μπισκοτάκια και αρχίζουμε να τα διακοσμούμε με το γλάσο και τα ζαχαρωτά όπως μας αρέσει.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και θα με θυμηθείτε….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου