Υλικά:
Για την βάση:
20 – 30 κουλουράκια του Πάσχα (η ποσότητα εξαρτάται από το
μέγεθος τους)
2 σφηνάκια ανθόνερο ή κονιάκ
Για την κρέμα πατισερί:
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
2 αυγά
100γρ. φρέσκο βούτυρο
Για το τελείωμα:
1 φάκελο σαντιγί (την φτιάχνουμε όπως αναγράφεται στην
συσκευασία της
Καβουρντισμένο φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση κουλουράκια. Τα
ραντίζουμε με το ανθόνερο ή με το κονιάκ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και τα αυγά. Όταν
ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών περίπου μια φλιτζάνα ώστε να
ζεστάνουμε το μείγμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μη μας κόψουν τα αυγά και στη
συνέχεια γυρίζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας
γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε
το βούτυρο, τη βανίλια και την ρίχνουμε πάνω στα κουλουράκια.
Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά
αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στην κρύα
πλέον κρέμα. Γαρνίρουμε με φιλέ αμύγδαλο και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο
για 3 τουλάχιστον ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου