Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καλιτσούνια ανάμεικτα τηγανητά!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:


Για το μείγμα:
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε πάχος ένα περίπου εκατοστό
1 μάτσο μάραθα ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μάτσα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Για το ζυμάρι:
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις πιθανό να χρειαστούμε λίγο παραπάνω)
400ml χλιαρό νερό (2 ποτήρια του νερού περίπου)
½ φακελάκι μαγιά ξηρή
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί
Αλάτι

Εκτέλεση:
 Πρώτα ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα αλεύρι. Την σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το σπανάκι και αφού του ρίξουμε λίγο αλάτι αρχίζουμε να το τρίβουμε να βγάλει τα υγρά του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από την εστία.
Στύβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι να φύγουν τα υγρά.
Τοποθετούμε το στυμμένο σπανάκι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα σοταρισμένα μυρωδικά καθώς και τα τυριά, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και εφόσον δοκιμάσουμε και νομίζουμε έξτρα αλάτι.
Ανοίγουμε φύλλο με την μηχανή ή με ξυλίκι και αφού κόψουμε δίσκους σε ένα πιατάκι του καφέ τους γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μείγμα. Κλείνουμε και πατικώνουμε την άκρη γύρω γύρω με ένα πιρούνι για να ενώσουμε το φύλλο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Πριν τα βάλουμε στο ελαιόλαδο πρέπει να είναι πολύ καυτό και στη συνέχεια το χαμηλώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου