Υλικά για τέσσερα άτομα:
1 κιλό μοσχάρι μπούτι κομμένο σε 4 σχετικά λεπτές φέτες και
περασμένο από μηχανή για σνίτσελ
2 σφηνάκια ουίσκι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες για μαρινάρισμα
Λίγους κόκκους κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
2 ώρες πριν μαγειρέψουμε το κρέας το βάζουμε σε ένα μπολ και
απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα τις φέτες από τα ακτινίδια. Με αυτόν τον τρόπο θα
μαλακώσει αρκετά το κρέας μας. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζουμε μέρος από το
βούτυρο και όταν ζεσταθεί αρκετά βάζουμε μία ή δύο φέτες από το μοσχάρι μας. Το
αφήνουμε για 3 λεπτά και το γυρνάμε από την άλλη. Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε και τους
κόκκους του κόκκινου πιπεριού.
Μετά από τρία πάλι λεπτά ρίχνουμε το ουίσκι και μετά από ένα
λεπτό το χυμό πορτοκάλι με το μέλι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 3 λεπτά το
πολύ και το μοσχάρι μας είναι έτοιμο.
Απολαύστε το με την σαλτσούλα του και συνοδεύστε το με ριζότο
ή τηγανητές πατάτες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου