Υλικά:
για την κρέμα:
1/2 κιλό φράουλες που θα πολτοποιήσετε
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγή)
1 ζαχαρούχο γάλα
200ml γιαούρτι πλήρες
5 σταγόνες εσάνς φράουλας
5-6 φράουλες για διακόσμηση = λίγα φύλλα μέντας
για την βάση:
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα εντελώς
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη για να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.
Στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το εσάνς και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
Προσθέτουμε πάνω στην βάση το μείγμα . το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες να πήξει.
Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας.
για την κρέμα:
1/2 κιλό φράουλες που θα πολτοποιήσετε
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγή)
1 ζαχαρούχο γάλα
200ml γιαούρτι πλήρες
5 σταγόνες εσάνς φράουλας
5-6 φράουλες για διακόσμηση = λίγα φύλλα μέντας
για την βάση:
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη για να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.
Στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το εσάνς και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
Προσθέτουμε πάνω στην βάση το μείγμα . το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες να πήξει.
Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου