Υλικά:
για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα
400γρ. τυρί κρέμα
200γρ. γιαούρτι πλήρες
1 φλυτζάνα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
για την βάση:
2 συσκευασίες μπισκότα oreo με άσπρη γέμιση (σπασμένα στο χέρι)
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε στα σπασμένα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου 22εκ.
Με το μίξερ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το τυρί κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό πορτοκαλιού συν το ξύσμα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στη βάση με τα μπισκότα και αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με πορτοκαλανθούς ή γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα
400γρ. τυρί κρέμα
200γρ. γιαούρτι πλήρες
1 φλυτζάνα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
για την βάση:
2 συσκευασίες μπισκότα oreo με άσπρη γέμιση (σπασμένα στο χέρι)
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε στα σπασμένα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου 22εκ.
Με το μίξερ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το τυρί κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό πορτοκαλιού συν το ξύσμα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στη βάση με τα μπισκότα και αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με πορτοκαλανθούς ή γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου