Υλικά:
Για το ζυμάρι:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο όσο να μη μας
κολλάει το ζυμάρι στα χέρια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί γραβιέρα ή ότι εσείς προτιμάτε
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα
χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί
(περίπου 45 λεπτά ).
Σε ένα βαθύ πιάτο με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα τυριά μας.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο, λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε ποσότητα στο μέγεθος ενός μεγάλου
καρυδιού και την ανοίγουμε ελαφρά στην παλάμη μας. Προσθέτουμε φέτα (ένα κοφτό
κουταλάκι του γλυκού + λίγο ακόμα) και μαζεύουμε το ζυμαράκι μας από γύρω-γύρω
τσιμπώντας το και το κλείνουμε. Το πιέζουμε ελαφρά να γίνει λίγο πλατύ και το
ρίχνουμε στο λάδι. Το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και
είναι έτοιμο!!!
Δοκιμάστε τις με μέλι περιχυμένες και κανέλα και θα με
θυμηθείτε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου