Υλικά:
5 πορτοκάλια μικρά σε μέγεθος (για τις ροδέλες μικρά, για τα μπαστουνάκια μεγάλα)
300 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζάχαρη
½ φλυτζάνα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
Για τις ροδέλες πορτοκαλιού:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας σε μια κατσαρόλα και αφού
βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε για
4 περίπου λεπτά να γλασαριστούν. Τις τραβάμε, τις απλώνουμε σε μια σχάρα για να
στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρί και
βουτάμε την μισή από κάθε φέτα πορτοκαλιού.
Για τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού:
Αν επιθυμείτε
μπαστουνάκια αντί για ροδέλες, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία. Κόψτε τις φλούδες
των πορτοκαλιών σε μπαστουνάκια. Σε νερό που βράζει ρίξτε τα μέσα και βράστε τα
για 5 λεπτά. Τραβήξτε τα, και βάλτε τα σε κρύο νερό για 15 λεπτά, αλλάξτε το
νερό και επαναλάβετε την διαδικασία (με το κρύο νερό) για άλλη μια φορά. Στραγγίστε
τα σε πετσέτα, απλώστε τα σε λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βουτήξτε το μισό και λίγο παραπάνω από το κάθε
μπαστουνάκι στην λιωμένη κουβερτούρα, αφήστε το πάνω στην λαδόκολλα και βάλτε
τα στο ψυγείο να παγώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου