Την παρακάτω συνταγή μου την χάρισε η Άρια μετά που δοκίμασα
το γλυκάκι αυτό και πραγματικά ξετρελάθηκα. Σε ευχαριστώ πολύ- πολύ Άρια που
μοιράζεσαι με όλους εμάς το υπέροχο γλυκάκι σου!!!
Υλικά:
Για το κέικ:
1 ½ φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού
2 βανίλιες
1 φλυτζάνα κακάο
4 φλυτζάνες ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνα βραστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη
ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το
χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, τα ξύσματα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το
χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε
για πέντε λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί μεσαίου
μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50
λεπτά περίπου.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να
βυθίσετε στα 50 λεπτά περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι
έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε
βυθίζουμε μαχαίρι πριν τα 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Με
ένα καλό μαχαίρι το χωρίζουμε σε μικρά ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια, τα οποία
τα βουτάμε ένα –ένα στο σιρόπι και αμέσως μετά τα κυλάμε στην καρύδα.
Σχετικά με το σιρόπι:
το σιρόπι αυτό δεν χρειάζεται βράσιμο. Απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου