Υλικά:
10 μανιτάρια μέτρια πόρτο μπέλο
200γρ. φέτα
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα μανιτάρια και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους
ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό σους στρώμα. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια τους και σε μια
κατσαρόλα με λίγο λάδι αφού ζεσταθεί τα ρίχνουμε μαζί με το κρεμμύδι και το
σκόρδο και τα σοτάρουμε. Τα σβήνουμε με το κρασί και μετά από 5 λεπτά
προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό. Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε τη ρίγανη
και το αλάτι και βράζουμε την γέμιση για 15 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί την αφήνουμε
να πέσει η θερμοκρασία της και ρίχνουμε την φέτα και τα 100γρ. μοτσαρέλας.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια που έχουμε αραδιάσει σε ταψί με λαδόκολλα και τα
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις για μισή
περίπου ώρα προσέχοντας να μην ροδίσει παραπάνω από όσο πρέπει το τυρί. Αν
χρειαστεί τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου