Υλικά:
1 κιλό ρώγες σταφυλιού (σουλτανίνα) πλυμένες, στραγγισμένες
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή μπαρμπαρούσα για τέλειο άρωμα
½ φλιτζανάκι του καφέ νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
αμύγδαλα ολόκληρα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη ρίχνουμε το σταφύλι, την ζάχαρη, την
αρμπαρόριζα και το νερό. Ανάβουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία και
τα
αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι δηλαδή να μην είναι εντελώς ρευστό (γύρω στα 10 λεπτά με ένα τέταρτο). Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το λεμόνι για να αποφύγουμε να ζαχαρώσει το γλυκάκι μας Επειδή όταν είναι καυτό φαίνεται πολύ ρευστό το σιρόπι, καλό θα είναι να αφήσουμε το γλυκό μας να κρυώσει, να το δοκιμάσουμε και αν χρειάζεται να το ξαναβράσουμε για λίγο.
Τα αμύγδαλα τα προσθέτουμε κατά την αποθήκευση του γλυκού
στο βάζο ή καλύτερα κατά το σερβίρισμα για να είναι τραγανά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου