Υλικά:
½ κιλό τριμμένο ινδοκάρυδο
½ κιλό ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα 2 λεμονιών
½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
γλυκό κουταλιού για την διακόσμηση
(νερατζάκι, σύκο ή ότι έχετε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε
στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και στη
συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και την βανίλια. Με την βοήθεια μιας μαρίζ ή ενός
κουταλιού αρχίζουμε να ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο άλλο μείγμα με απαλές
κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, πλάθουμε το
μείγμα μας σε μπαλάκια με μέγεθος καρυδιού, βάζουμε στο κέντρο τους από ένα
κομματάκι γλυκό του κουταλιού που έχουμε επιλέξει, και τα αραδιάζουμε στο ταψί
αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, σε αντιστάσεις για 13
λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου