Η συνταγή αυτή είναι της αδερφούλας μου Δημητρούλας και την ευχαριστώ που με σκέφτεται όταν μαγειρεύει!!!
Υλικά:
½ κιλό φασόλια γίγαντες
2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο καρέ
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
¾ ενός νεροπότηρου ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ βάζοντας τα φασόλια σε
μπόλικο νερό να μουλιάσουν μέχρι το πρωί. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε
μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά το ψήσιμο τους θα το ολοκληρώσουμε
στο φούρνο. Αραδιάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε το
κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, το καρότο,τα λουκάνικα, το λάδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι
και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, σε αντιστάσεις μέχρι να
ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους και να ροδίσει το φαγητό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου