Ίσως είναι απο τις πρώτες συνταγές που έμαθα να κάνω όταν ακόμα ήμουν παιδί. Γνωστή και μη εξαιρετέα συνταγή που παραμένει αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να συνοδεύει απο παιδικά πάρτι μέχρι και μπυρίτσες για...μεγάλα παιδιά!!!
Υλικά:
Για 40 με 45 τεμάχια
Για το ζυμάρι:
1 φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο
του)
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες (200γρ.)
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού βούτυρο λιωμένο (βιτάμ ή φυτίνη)
Για την γέμιση:
20 λουκανικάκια Φρανκφούρτης (κοκτέιλ) κομμένα κατά μήκος
Λίγη κέτσαπ
Λίγη μουστάρδα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμένα λουκανικάκια και την κέτσαπ
και μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι,
το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με το χέρι μας, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι
πάνω και το κλείνουμε καλά-καλά. Το κόβουμε με την βοήθεια ενός ποτηριού ώστε
να πετύχουμε ομοιόμορφο σχήμα σε όλα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφού τα
αυγώσουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180ο C πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να
ροδίσουν και τα τέλεια λουκανικοπιτάκια μας είναι έτοιμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου