Υλικά:
Για το κέικ:
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 κούπες φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
4 σταγόνες εσάνς βανίλιας
2 αυγά
2/3 κούπας γάλα
½ κούπα σπορέλαιο
2/3 κούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Για το σιρόπι σοκολάτας:
1 ½ κούπα γάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
½ βιτάμ (γύρω στα 100γρ.)
3 σφηνάκια κονιάκ
8 κουταλιές σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το κέικ ανακατεύοντας στο μίξερ ζάχαρη, αυγά,
σπορέλαιο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Βουτυρώνουμε
ένα μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 40 λεπτά
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κέικ ετοιμάζουμε
το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί, σε μέτρια φωτιά γιατί φουσκώνει, για 5
λεπτά.
Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε κομμάτια και
με μια οδοντογλυφίδα το καρφώνουμε παντού. Περιχύνουμε με το σιρόπι σιγά-σιγά
το κέικ (και τα 2 ζεστά) και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό* κρέμα αρωματισμένο με εσάνς
μαστίχας.
* http://efissyntages.blogspot.gr/2015/05/oreo.html
φτιάξτε αυτό το παγωτό χωρίς να προσθέσετε τα μπισκότα απλά αρωματίστε το με εσάνς
μαστίχας. Είναι πανεύκολο και νοστιμότατο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου