Υλικά:
1 γάλα εβαπορέ
πολύ παγωμένο
1 γάλα ζαχαρούχο
2 φάκελλα garni Γιώτης βανίλια + 2 κούπες φρέσκο γάλα για να το
ετοιμάσετε
*2 πακέτα μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
4-5 σταγόνες εσάνς βανίλiας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ (π.χ. τάπερ με καπάκι)χτυπάμε την σαντιγί
(garni) με τα 2 ποτήρια
φρέσκο γάλα μέχρι να
φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα
χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και στην συνέχεια το εβαπορέ (αδιάλυτο) καθώς και
το εσάνς. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα το ξαναχτυπάμε και
σπάμε τα μπισκότα στα 4 και τα ρίχνουμε
στο παγωτό. Το γυρνάμε στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα πάλι το χτυπάμε με το
μίξερ και το αφήνουμε τελικά να παγώσει.
Σερβίρετε με ότι σιρόπι σας αρέσει και αν φυσικά σας αρέσει,
με γλυκό κουταλιού φράουλα, με ξηρούς καρπούς και ότι επιθυμείτε.
*Σημείωση: μπορείτε αντί για μπισκότα να βάλετε
καβουρντισμένα αμύγδαλα, σταγόνες σοκολάτας κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου