Υλικά:
Για το ζυμάρι (δοσολογία για μεγάλο τετράγωνο ταψί φούρνου):
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο όσο να μη μας κολλάει το
ζυμάρι στα χέρια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα ή 5 φρέσκιες
τριμμένες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
5 κουταλιές σούπας λάδι
4-5 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
Λίγο αλάτι
Και ότι άλλο εσείς προτιμάτε μπορείτε να το προσθέσετε (π.χ.
μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π.)
Επίσης για το τελείωμα:
2 φρέσκιες μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα
χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί
(περίπου 45 λεπτά ).
Όση ώρα περιμένουμε το ζυμάρι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όλα τα υλικά μας μαζί. Αφήνουμε τη σάλτσα να
βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της, περίπου 15 λεπτά με 20.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο παίρνουμε το τετράγωνο
μεγάλο ταψί της κουζίνας μας (αν υπάρχει μαύρο κατά προτίμηση) και το
λαδώνουμε. Βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το απλώνουμε παντού στο ταψί.
Απλώνουμε τη σάλτσα μας
σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε πάνω
της τα τυριά και στο τέλος τις ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις, στους 200ο
C, για 10 περίπου λεπτά.
Καλό θα είναι να τοποθετήσουμε το ταψί μας στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου.
Τα φυλλαράκια βασιλικού τα βάζουμε πάνω κατά το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου