Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τούρτα με μους φράουλας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για την κρέμα:
1 γάλα εβαπορέ αναραίωτο (για μισή ώρα στην κατάψυξη)
1 κούπα νερό ζεστό (για να διαλύσουμε το ζελέ)
2 φάκελα ζελέ φράουλα
¾ κούπας ζάχαρη

Για την βάση:
2 κούπες μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
4 κουταλιές σούπας βιτάμ

Για την σάλτσα φράουλας:
2 κούπες φράουλες (κομμένες στην μέση)
¾ κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ


Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το εβαπορέ με την ζάχαρη μέχρι να πήξει σαν σαντιγί. Διαλύουμε το ζελέ μέσα στο νερό και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο χτυπημένο σε σαντιγί γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο και δημιουργούμε μια βάση που την στρώνουμε  είτε σε μέτριο πυρέξ είτε σε τσέρκι για τούρτα (24εκ.). Από πάνω ρίχνω την μους φράουλας (γάλα σε σαντιγί) και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες. Ετοιμάζουμε την σάλτσα φράουλας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για 5-6 λεπτά (να δέσει η σάλτσα). Όταν το γλυκό μας πήξει ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα φράουλας (καλό θα είναι λίγο πριν σερβιριστεί) και σερβίρουμε ένα ελαφρύ και απολαυστικότατο γλυκάκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου