Υλικά:
½ κιλό γιαούρτι
στραγγιστό
½ λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγί)
3-4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο (προαιρετικά)
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
Σε ένα μπολ
ρίχνουμε την σαντιγί και το γιαούρτι. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το χυμό
λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Αν το επιθυμείτε πιο γλυκό ή πιο ξινό προσθέστε ανάλογα
ζάχαρη ή χυμό λεμόνι.
Βάζουμε σε ωραία ποτήρια, το μέγεθος και το σχήμα των οποίων
θα επιλέξετε εσείς,. μια κουταλιά της σούπας τριμμένο μπισκότο και απο πάνω
ρίχνουμε την μους μας.
Τα σκεπάζουμε ένα-ένα με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο
για 2-3 ώρες.
Κατά το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε από πάνω γλυκό
κουταλιού περγαμόντο με λίγο από το σιρόπι του το οποίο ταιριάζει καταπληκτικά
με τη μους αυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου