Υλικά:
Για 6 άτομα:
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες (ή 5 φρέσκα πόρτο μπέλο)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμό ½ λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το μοσχάρι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει
το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί μας και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα (3 λεπτά),
προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό, Μαγειρεύουμε
περίπου για 10 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία και μετά για μία ώρα σε μέτρια
θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μέσο του ψησίματος προσθέτουμε και
το χυμό λεμονιού και αν δούμε ότι χρειάζεται νεράκι προσθέτουμε λίγο.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας με σπυρωτό ριζότο ή και
τηγανητές πατατούλες.
Απολαύστε το!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου