Υλικά:
2 πακέτα σαβαγιάρ μπισκότα
1 ποτήρι νερού χλιαρό νες-καφέ (1 κουταλάκι του γλυκού
νες-καφέ μέσα στο νερό)
1 σφηνάκι κουαντρό ή κονιάκ (θα το ανακατέψουμε μαζί με τον
καφέ
Για την κρέμα:
400γρ. κρέμα γάλακτος
1 ½ κούπες άχνη
ζάχαρη
Για το πασπάλισμα:
Λίγο κακάο
Λίγους κόκκους νες-καφέ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την μισή κρέμα γάλακτος με
την άχνη ζάχαρη και σε ένα άλλο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το τυρί. Όταν
αφρατέψουν και πήξουν καλά, τις ενώνουμε.
Βουτάμε στιγμιαία (τονίζω το στιγμιαία!!!), τα μπισκότα στο
νες-καφέ και στρώνουμε μια στρώση σε ένα μέτριο πυρέξ. Ρίχνουμε την μισή κρέμα
και στρώνουμε και τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη
κρέμα. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6
ώρες τουλάχιστον.
Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και κόκκους
νες-καφέ που τρίβουμε στο σουρωτηράκι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου