Υλικά:
Για 20 κομμάτια
Για το ζυμάρι:
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 ½ κούπα αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10 μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης που θα τα χωρίσουμε
στα δύο.
10 ξυλάκια για σουβλάκια που θα τα χωρίσουμε στα δύο
1 αυγό για άλειμμα
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο
αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει το μείγμα μας ένας χηλός. Προσθέτουμε
το λάδι, τα αλεύρια, και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι ώσπου να αποκτήσουμε
μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την μαζεύουμε σε μπάλα και την σκεπάζουμε καλά μέχρι να φουσκώσει (περίπου 1 ώρα).
Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος καρυδιού και
την ανοίγουμε σε μακρύ και σχετικά λεπτό κορδόνι. Αφού έχουμε καρφώσει στο μισό
λουκάνικο από ένα ξυλαράκι, αρχίζουμε να τυλίγουμε γύρω του το κορδόνι από
ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάποια
απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε πριν τα ψήσουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με
σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, αντιστάσεις, για 15
περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Σερβίρετε τα με κέτσαπ και μουστάρδα…..Μμμμμμμμμμμ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου