Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γρήγορο ΜΙΛΦΕΪΓ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

2 πακέτα σφολιατίνια
1 φάκελο σαντιγί φυτική (π.χ. alsa top) την οποία ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
5-6 τριμμένα σφολιατίνια για διακόσμηση


Για την κρέμα:
3 ποτήρια νερού γάλα
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ βιτάμ
1 αυγό
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε χωρίζοντας τα σφολιατίνια στη μέση και στρώνοντας μια στρώση σε μέτριο πυρέξ ή άλλο σκεύος.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας πριν ζεσταθεί και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, και το αυγό που έχουμε από πριν χτυπήσει και την ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πάνω από την πρώτη στρώση με σφολιατίνια ρίχνουμε προσεκτικά και αργά την μισή ποσότητα από την κρέμα μας. Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από χωρισμένα σφολιατίνια και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγί και τα τριμμένα σφολιατίνια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Το γλυκάκι αυτό γίνεται και ωραία τούρτα γενεθλίων όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου