Υλικά:
Για 4 μερίδες:
1 ποτήρι κίτρινο ρύζι, τύπου Αμερικής
2 ποτήρια νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριους κύβους
1 καρότο κομμένο σε φλούδες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
1/3 κούπας λάδι
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι όλα τα λαχανικά μας για
5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να
πάρουν βράση και μετά από 7 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία (ναι,
δεν έχει ψηθεί το ρύζι), σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να
τραβήξει τα υγρά μόνο του. Ίσως σας φανεί ότι έχει αρκετά υγρά, δεν πειράζει,
θα τα τραβήξει, θα ψηθεί και θα
παραμείνει σπυρωτό όπως μας αρέσει.
Είναι τέλειο συνοδευτικό για μπιφτέκια, κοκκινιστό κρέας,
ψητά κ.α.
Δοκιμάστε το!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου