Υλικά:
½ κιλό πέννες
Για τη σάλτσα:
700γρ. φρέσκο σολομό καθαρισμένο από δέρμα και κόκαλα
4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
250ml κρέμα γάλακτος πλήρης ή με χαμηλά λιπαρά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο μισό ματσάκι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βάζοντας τις πέννες να βράζουν και ταυτόχρονα
ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα
που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 5 λεπτά και
ρίχνουμε το σολομό στην κατσαρόλα. 5 λεπτά να ψήνεται από την μια και άλλα 5 από
την άλλη πλευρά (μέχρι το ψάρι να αρχίσει να διασπάται σε κομματάκια).Σβήνουμε
με το ούζο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε μέσα τις πέννες που έχουμε βράσει και σουρώσει
και λίγο από το νεράκι τους που είχαμε κρατήσει. Ακολουθεί η κρέμα γάλακτος.
και αφήνουμε γύρω στα 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και
είναι έτοιμο!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου