Υλικά:
Για την βάση
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
10 σταγόνες υγρή βανίλια
Για την γέμιση:
4 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
4 αχλάδια κομμένα σε μικρούς κύβους
150 γρ, ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση της τάρτας. Σε ένα μπολ
βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αυγό και τα ανακατεύουμε τρίβοντάς τα να γίνουν
ψίχουλα. Προσθέτουμε στο τέλος το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην
κολλάει στα χέρια μας.
Κρατάμε στην άκρη ένα μέρος της ζύμης σε μέγεθος μεγάλου
πορτοκαλιού το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη. Χρησιμοποιούμε ένα
τσέρκι διαμέτρου 26εκ. ή μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνουμε
καλά και απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε
με ένα πιρούνι να μη μας φουσκώσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170ο C για 20 με 25 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει πριν προσθέσουμε την γέμιση.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος της βάσης ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί (εκτός τα φουντούκια που θα τα
ρίξουμε αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά.) και σε μέτρια θερμοκρασία τα
αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν ώστε τα φρούτα να αποβάλλουν τα υγρά τους και
με την βοήθεια του κορν φλάουρ να πήξουν. Όταν δούμε ότι τα υγρά μετατράπηκαν
σε κάτι παρόμοιο με ζελέ κατεβάζουμε από την φωτιά την γέμιση. Προσοχή δεν
θέλει πολύ ώρα βράσιμο γιατί θα λιώσουν τα φρούτα. Υπολογίστε γύρω στα 5 λεπτά
μετά που θα αρχίσουν να βράζουν και είναι έτοιμη.
Στην κρύα πλέον βάση ρίχνουμε την γέμιση και με την βοήθεια
του τρίφτη (από την χοντρή πλευρά) τρίβουμε την ζύμη που είχαμε κρατήσει πάνω
από την γέμιση ώστε να την καλύψουμε.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις,
στους 180ο C για 30 περίπου
λεπτά.
Βγάλτε την από το τσέρκι και πασπαλίστε την αφού κρυώσει με
άχνη ζάχαρη.
Μμμμμμμμμμμμ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου