Υλικά:
1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό (τον ξαρμυρίζουμε*)
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
4-5 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 νεροπότηρο λάδι
5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Πολύ λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεκινάμε σοτάροντας τα κρεμμύδια σε φαρδιά κατσαρόλα και
μεγάλη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τα 2/3 από το μαϊντανό και
αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες μας και
αλατίζουμε ελαφρά γιατί ο μπακαλιάρος που θα προστεθεί περιέχει αλατάκι.
Αφήνουμε τις πατάτες να μαγειρευτούν και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι
Όταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες απλώνουμε τα κομμάτια του
μπακαλιάρου από πάνω, ψιλοκόβουμε πάνω του και τον υπόλοιπο μαϊντανό, τρίβουμε
φρέσκο πιπεράκι και αφήνουμε το φαγητό
μας να βράσει για 10 με 15 λεπτά περίπου.
*Ξαρμύρισμα
μπακαλιάρου:
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον πλένουμε καλά να
φύγει το αλάτι. Στη συνέχεια γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό και βάζουμε μέσα τον
μπακαλιάρο για 48 ώρες και μέσα σε αυτό το διάστημα αλλάζουμε το νερό
τουλάχιστον 6 φορές.
Πριν τον βάλουμε στην κατσαρόλα πιέζουμε ελαφρά το κάθε
κομμάτι να στραγγίξουμε το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου