1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα) ή 2 πακέτα σφολιατίνια
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Για την κρέμα:
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
20γρ. βούτυρο (βιτάμ)
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση:
Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα κόψτε* στο μέγεθος του πυρέξ σας
(μεγάλο πυρέξ) και τα 2 φύλλα και βάλτε τα
σε αντικολλητικό χαρτί, σε ταψιά, τρυπήστε τις παντού με ένα πιρούνι και
ψήστε τις στον αέρα μέχρι να ροδίσουν αρκετά και να ψηθούν. Μαζί ψήστε και τα
τυχόν περισσεύματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για διακοσμητικό τρίμμα στο τέλος.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Όταν ζεσταθεί το
γάλα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών περίπου μια φλιτζάνα ώστε να ζεστάνουμε το
μείγμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μη μας κόψουν τα αυγά και στη συνέχεια
γυρίζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι
να δέσει η κρέμα μας. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και
τη βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει. Καλό είναι να την καλύψουμε με διάφανη
μεμβράνη (να εφάπτεται με την κρέμα) ώστε να μη μας πιάσει τσίπα.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγί και η κρέμα μας είναι
έτοιμη.
Στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις σφολιάτα (ή σφολιατίνια) και
κρέμα.
Τρίβουμε από πάνω τα περισσεύματα τις σφολιάτας (ή
σφολιατίνια) και αχνίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να το καταναλώσετε αμέσως ή να το βάλετε και στο
ψυγείο.
Μμμμμμμμμμ!!!!
*Μπορούμε και να μην τις κόψουμε και να τις ψήσουμε
ολόκληρες εφόσον θέλουμε να στήσουμε το γλυκό μας κατευθείαν σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου