Δύο λόγια γι αυτό το φαγητό:
Λαγούς στη ζωή μου έχω δοκιμάσει πάρα πολλούς αλλά όπως τον
μαγειρεύει η Ευτυχία (η μητέρα μου) πουθενά. Η αλήθεια είναι πως είχε και την
τύχη να μαγειρέψει δεκάδες ή και εκατοντάδες λαγούς στη ζωή της και συνεχίζει
λόγω καλού κυνηγού – συζύγου ( ο πατέρας μου)…δοκιμάστε την συνταγή και
φροντίστε να έχετε πολύ-πολύ ψωμάκι για ξεχωριστές…
βούτες!!!
Υλικά:
1 λαγό (πού θα τον βρείτε δεν ξέρω…σίγουρα δεν μιλάω για Αργεντινής)
κομμένο σε μερίδες
40 κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο
2 ολόκληρες σκορδοκεφαλές που θα μπουν ολόκληρες αφού πριν
τις τρίψετε και πλύνετε
2 ξύλα κανέλας μικρά
4 φύλλα δάφνης
1 φλούδα πορτοκαλιού αποξηραμένη
20 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε
το λαγό μέχρι να ροδίσει. Στο ποτήρι το κόκκινο κρασί προσθέτουμε και ανακατεύουμε
τον ντοματοπολτό και με αυτό σβήνουμε το λαγό. Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε
τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα κρεμμυδάκια και τα μοσχοκάρφια. Μαγειρεύουμε περίπου
για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί
να προσθέσουμε υγρά δεν βάζουμε νερό αλλά κρασί. Στη συνέχεια αφού έχουμε
καρφώσει στα μισά κρεμμυδάκια από ένα γαρύφαλλο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και
συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα κρεμμύδια.
Ο πιο νόστιμος λαγός που έχω δοκιμάσει πότε!!! Μπράβο στη μαμά Ευτυχία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή