Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μάφινς καρότου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
4 αυγά
2 κούπες καρότο τριμμένο από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κούπα καρύδια τριμμένα ελαφρά

2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγο αλάτι
1 κρέμα γάλακτος 250 ml  35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
1 τυρί κρέμα 300 γρ.
Για διακόσμηση είτε τριμμένο καρύδι είτε διάφορα κόντιτα


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλλα,  το κονιάκ. το αλάτι και το λάδι για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Σε ειδικά αντικολλητικά φορμάκια για μάφινς  (είτε στο ειδικό ταψί) τοποθετούμε μία και μισή κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας σε κάθε φορμάκι. Καλό είναι να βάλετε πρώτα σε ένα την ποσότητα που λέμε, να το ψήσετε και από το αποτέλεσμα του φουσκώματος συνεχίζετε ανάλογα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου πάνω κάτω αντίσταση για 40 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα καλύπτουμε με την σαντιγί στην οποία έχουμε προσθέσει το τυρί κρέμα, και τα πασπαλίζουμε είτε με τριμμένο καρύδι είτε με διάφορα κόντιτα όπως στην φωτογραφία!!!

Κλείστε τα σε αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου