Υλικά:
Για την γέμιση...
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Αν βρείτε εντόσθια πουλερικών 200γρ. περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 χούφτα κουκουνάρια
1 χούφτα σταφίδες
20 κάστανα (θα τα βράσετε για 15 λεπτά και θα τα καθαρίσετε
αμέσως)
2 ποτήρια του κρασιού ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής (θα το
έχετε από πριν βράσει για 5 λεπτά και σουρώσει)
200γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
1 ποτήρι κρασιού κρασί
Αλάτι – πιπέρι
Για το κοτόπουλο...
1 κοτόπουλο γύρω στα 3 με 4 κιλά
Την γέμιση
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυνό ενός λεμονιού
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
για την γέμιση...
για το γέμισμα και ψήσιμο του κοτόπουλου...
Γεμίζουμε το κοτόπουλο από το πίσω μέρος με την γέμιση και
αν θέλουμε το ράβουμε με κλωστή Αν όχι βάζουμε μια πατάτα για να εμποδίσουμε
την έξοδο της γέμισης. Το αλείφουμε με την μουστάρδα (που έχουμε χτυπήσει με το
λεμόνι), απ έξω παντού και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε γάστρα και το
ψήνουμε στους 170ο στο φούρνο (αντιστάσεις) για 2,5 με 3 ώρες.
Σημ: αν σας περισσέψει γέμιση τυλίχτε την σε λαδόκολλά σαν
πουγκί και βάλτε την μαζί με το κοτόπουλο στο πλάι της γάστρας. Είναι σίγουρο
ότι όλοι θα ζητήσουν λίγο παραπάνω γέμιση…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου