Η συνταγή γι αυτό το υπέροχο γλυκάκι είναι της Αργ.
Μπαρμπαρίγου. Την είδα, μου άρεσε πολύ σε εμφάνιση, την ετοίμασα, μου άρεσε και
σε γεύση και σας την προτείνω και γω. Έχω κάνει πολύ μικρές αλλαγές και προσθήκες
σύμφωνα με τα γούστα μου. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 βανίλιες
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 αυγά
1 νουτέλα μεσαία
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, προσθέτουμε
και το ξύσμα και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το γάλα με το βούτυρο και χωρίς να γίνει καυτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας
γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά
και ανακατεύουμε, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Δημιουργούμε
έτσι μια ζυμαρένια μπάλα την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε
ζεστό περιβάλλον αν γίνεται να ξεκουραστεί και να ανέβει. (δεν ανεβαίνει πολύ).
Όταν περάσει η 1 ώρα χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και ανοίγουμε
με τα χέρια στην αρχή και με την βοήθεια πλάστη 4 στρογγυλά φύλλα σε μέγεθος
μεγαλύτερο από πιάτο φαγητού (γύρω στα 22εκ.).
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε το ένα φύλλο και
απλώνουμε πάνω του νουτέλα παντού. Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο βάζουμε
πάνω του νουτέλα και συνεχίζουμε το ίδιο και με τα επόμενα φύλλα. Στο τελευταίο
φύλλο δεν βάζουμε από πάνω σοκολάτα.
Για να πάρει αυτό το όμορφο σχήμα είναι θέμα κοψίματος και
διπλώματος που δεν είναι εύκολο να σας το περιγράψω. Για το λόγο αυτό σας
παραθέτω τον σύνδεσμο της εκπομπής για να δείτε την Αργ. Μπαρμπαρίγου να το
ετοιμάζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου