Υλικά:
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 μπέικιν
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1 βιτάμ
2 βανίλιες
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο (καλύτερα να
πάρετε ακοπάνιστο και να το κοπανίσετε εσείς, μυρίζει καλύτερα)
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγο αλάτι
1 κούπα φουντούκια κοπανισμένα όχι εντελώς
1 κούπα φουντούκια κοπανισμένα όχι εντελώς
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βιτάμ για 5 λεπτά και
στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υλικά σιγά-σιγά. Στο τέλος χωρίς να χρησιμοποιήσω
το μίξερ ενσωματώνω απαλά τη μαρέγκα με μια κουτάλα.
Σε ταψάκι γύρω στα 24 εκατοστά αφού πρώτα
έχω βάλει λαδόκολλα ίση με τον πάτο του ταψιού και την έχω βουτυρώσει (την
λαδόκολλά και τα πλαϊνά του ταψιού), ρίχνω το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο κελσίου
για 1 ώρα και 25 λεπτά πάνω κάτω αντίσταση.
Προσοχή: δεν ανοίγω το φούρνο πριν τη 1 ώρα για κανένα λόγο
και δεν την ακουμπάω με το χέρι πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και μετά από 5
λεπτά αναποδογυρίζω σε μεγάλη πιατέλα. Όταν κρυώσει διακοσμήστε την όπως σας
αρέσει.
Σημ: η παραπάνω συνταγή είναι της Αρ. Μπαρμπαρίγου, την έχω δοκιμάσει και μου αρέσει
καταπληκτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου