1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες κουταλιές φρέσκο βούτυρο για σωτάρισμα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο φρέσκο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
2 κύβους νοστιμιάς κοτόπουλο ή μοσχάρι ή λαχανικών
1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι - Φρέσκο πιπέρι
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τους κύβους, και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία γιατί το γάλα μπορεί να πιάσει στον πάτο. Επίσης χωρίς καπάκι γιατί φουσκώνει.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε είτε με ραβδομπλέντερ, είτε στο γνωστό ζαβολάκι, είτε σε μπλέντερ, τόσο όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν παρατηρήσουμε ότι η σούπα μας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό μέχρι να φτάσει στην σύσταση που επιθυμούμε.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε περιχύνοντας στο πιάτο λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Απολαύστε την!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου