Υλικά:
Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
4 κουταλιές λάδι
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός το ψαρονέφρι, το κρασί
και το μέλι) σε ένα μπολ
και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε την μαρινάδα μας.
Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και φροντίζουμε να ανακατευτεί καλά με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε
το μπολ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις περίπου ώρες.
Για να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα θα πρέπει να είναι σε
θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε προθερμάνει σε
δυνατή θερμοκρασία . τοποθετούμε το κρέας μας. Το αφήνουμε για 4 περίπου λεπτά
και το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για τρία λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και
τοποθετούμε και το μέλι. Το αφήνουμε για τρία περίπου λεπτά να γλασάρει η
σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι ή βραστά λαχανικά. Γιατί
όχι και με τηγανητές πατάτες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου